Собственик на заведение за доставка на храна: Работим на мускули, поръчките паднаха

Собственик на заведение за доставка на храна: Работим на мускули, поръчките паднаха

Собствениците на малки ресторанти в Кюстендил са на ръба на оцеляването, пандемията и извънредните мерки убиват дейността на представителите на този бранш. Дори и тези, които извършват кетъринг услуги и доставка на храна по домовете, са пред прага на оцеляването.

Петър Петрушев е собственик на заведения за доставка на храни по домовете в Кюстендил, пише „Струма“. Въпреки че дейността е сред позволените в условията на кризисни мерки, бизнесът с кетъринг услугите е намалял чувствително и e в застой.

“Изключително много ме е страх, въпреки твърденията на някои, че ей, на – ще работим много. Работата дори ни падна, от вчера спрях приготвянето на салати. Продължаваме да се занимаваме само с храни, топлинна обработка, за да намалим максимално риска от проблема”, коментира Петрушев.

Впечатленията му са, че поръчките по обяд ги има, за сметка на тези, които поръчват вечерта. Чувствително ограничен е и броят на персонала. Собственикът е възложил на минимален брой готвачи и шофьори, които да приготвят храната и доставките. “Ограничил съм всичките сектори – топла, студена кухня, пици – да работи само по един човек, за да няма струпване. Секторът ни е доста засегнат. Обектът разполага и с хотелска част, но заради пандемията всички резервации са били отменени още преди 2-3 седмици”, коментира Петрушев.

Засега не са освобождавани хора от персонала, но заради по-малкия обем на работа собственикът е поставен пред трудно решение да предприеме крайни мерки.

“Все още се въздържам. Наистина от 40 човека персонал работят на смяна по четирима. Не знам какво да правя, не искам да ги пускам в неплатен отпуск, защото така ще ги изгубя. Хората са ми ценни”, заяви Петрушев.

“Спазваме мерките и с дезинфектантите, дори и когато ходят да пушат, се пръскат. Доволен съм, че няма възражения от клиенти. Храната им харесва, нямат забележки към мерките”, добави бизнесменът.

Пред предприемача обаче седи дилемата дали да продължава на мускули градения с години бизнес.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *