Соволяно монтира 6 видеокамери за по-голяма сигурност

6 камери за видеонаблюдение ще бъдат монтирани на различни места в близкото кюстендилско село Соволяно, обяви кметът Пламен Илиев. Заради по-голямата сигурност на жителите и собтвениците на къщи и имоти в Соволяно от градовете, които през уикенда са в селото. Дори точно те спонсорират поставянето на камерите, поясни кметът Илиев.

„Това ще бъде за по-голяма сигурност за хората. Ще се следи и за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци, за движението на моторни превозни средства”, каза Илиев. В селото непрекъснато се извършва почистване на нерегламентираните сметища, но много хора нямат култура и отново изхвърлят отпадъците си на тези места.

Преди месеци мина серия на масово изтравяне на бездомни кучета, беше сезирана и прокуратурата. Камерите ще помогат и за това – да се контролират злодеянията и брутални постъпки от страна на някои от жителите.

От кметството разчитат и общината в Кюстендил да осигури средства за поне още 3-4 камери за Соволяно. Проектът ще бъде финализиран през юни т.г., обяви кметът Пламен Илиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *