Софиянец превърна в кошмар живота на певицата Емануела, спипаха го в Банско

48-годишен софиянец ще бъде изправен на подсъдимата скамейка в Районен съд – Разлог заради системно следене на попфолк певицата Емануела, предаде струма.бг. Делото ще се разглежда в Районен съд – Разлог, тъй като обвиняемият е задържан в Банско, след като си позволил да отправи към Емануела заплахи за живота й след няколкомесечно системно следене.

Срещу Алекс В. Районна прокуратура – Разлог е повдигнала обвинение за извършено престъпление по чл. 144а, ал. 1 от НК – за това, че в продължение на няколко месеца системно следил певицата, като с действията си възбудил основателен страх у нея за живота и здравето й. Делото е насрочено за края на този месец.

До повдигане на обвинение срещу мъжа се стигнало, след като при участие на певицата в Банско през декември миналата година той я причакал до личния й автомобил и я заплашил с убийство, ако не говори с него. Личната й охрана и тази в заведението успели да си свършат работата и да изведат на безопасно място фолкдивата, като не позволили преследвачът й да й навреди. Поведението му обаче възбудило за пореден път страх у нея за живота й.

Преследването започнало месеци преди това. Обвиняемият редовно ходел на местата, където фолкдивата имала участия. През април миналата година той започнал да я преследва, явно при пътуванията й, да я причаква след участия и да прави опити да комуникира с нея. Поведението му започнало да става заплашително. Това продължило до месец декември.

През този период обвиняемият системно следил певицата на нейни участия в Благоевград, Слънчев бряг, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, дори и зад граница – при нейно участие в Лондон. За преследването на обвиняемия са подавани неколкократно сигнали от певицата. През месец юли по Закона за МВР обвиняемият е предупреден писмено с протокол да прекрати преследването срещу Емануела, но той продължил.

Делото е насрочено за 27 май. Мъжът е с чисто съдебно минало и предложението на прокуратурата е обвиняемият да бъде освободен от наказателна отговорност и да му бъде наложено административно наказание, което според законовите разпоредби е от 1000 до 5000 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *