Социологическа бомба: ГЕРБ и БСП се изравниха – 23,8% на 23,4%

ГЕРБ и БСП почти са изравнили резултатите си и ако изборите са днес, биха получили почти еднакъв брой бюлетини. За партията на Бойко Борисов биха гласували 23,8% от гласоподавателите, а за левицата – 23,4%. Никога до този момент в последните 11 години не е имало толкова малка разлика между двете партии – под половин процент.

Данните са от национално социологическо проучване на агенция „Тренд“, направено по поръчка на в. „24 часа“. То ще бъде публикувано в броя от четвъртък на всекидневника. От проучването става ясно още, че Слави Трифонов се очертава като третия важен политически субект у нас. Неговата партия „Има такъв народ“ би взела 15,9% на изборите, сочат още данните на агенция „Тренд“.

След Слави е ДПС с 10,4%, а плътно зад тях е „Демократична България“ с 9,9%. „Изправи се БГ“ на Мая Манолова би получила 4% от бюлетините. На кантар в бъдещия парламент са „Обединени патриоти“, които събират 3,9% електорална подкрепа. Далеч по-назад са „Воля“ на Марешки и „Възраждане“ на Костадин Костадинов, които биха получили едва по 1,2% на изборите. Това означава, че към днешна сигурните партии в парламента са 5.

Проучването е осъществено в периода 29 август – 5 септември, като са интервюирани по метода „лице в лице“ 1008 пълнолетни българи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *