Спас Делев: Договорът ми изтича догодина и държа да го изпълня

Юношата на орлетата Спас Делев кара изолацията в родното си село Ключ, но изпълнява стриктно ежедневните тренировки онлайн, които провежда за футболистите на „Арда“ благоевградският кондиционен спец Антон Дончев, пише в. „Струма“. От началото на седмицата двамата са в очакване на нов наставник, след като досегашният Стамен Белчев напусна поста си.

Заговори се, че Делев също е пътник от „Арена Арда“, където временно заплатите на играчите бяха орязани с внушителните 70 процента, а скъпоплатените чужденци – натирени от тима, за да облекчат клубния бюджет. 30-годишното крило хвърли светлина върху бъдещите си планове и за това как запълва свободното си време:

„Учудих се, когато разбрах за слуховете, че си тръгвам от „Арда“. Няма такова нещо, нека феновете на отбора бъдат спокойни. Оставам в Кърджали, договорът ми изтича догодина и смятам да си го изпълня, а защо не и да го подновя след това. Продължавам да мисля само за „Арда“. Иначе се чувствам много добре. Знам, че Иван Караджов помага в семейния бизнес, Емо Мартинов се учи да готви. Аз пък се научих да си седя вкъщи със семейството ми. Ежедневието ми е почти едно и също. Ставам сутрин, тренирам.

Ето сега току-що приключи онлайн заниманието под ръководството на г-н Дончев. Показва ни доста хубави неща, макар че има огромна разлика, когато си с отбора и индивидуално. Но това ще ни помогне да влезем по-бързо в ритъм, когато започнем да играем. След тренировката си почивам, гледам телевизия, филми. След обяд пак тренирам или с моя добър приятел Александър Якимов си правим игрички на джитбол или ходим да тичаме, вечерта пак филми – и така ден след ден.

Използвам всяка възможност да разнообразявам сивото ежедневие. Живея в подножието на планината Беласица и там далеч от хора мога да се разхождам и да поддържам кондиция самостоятелно, натоварвам се, колкото мога. Мисля, че който има такава възможност, хубаво е да прави като мен.

Липсва ми нормалният начин на живот. Няма ги закачките в съблекалнята, мирисът на терен. Различно е да се гледаме по телефоните и лаптопите, съвсем друго е да сме на стадиона, да си споделяме нещата около нас и около отбора, но какво да се прави.

Неприятно се получи с напускането на наставника Белчев. Винаги е така, когато има раздяла между треньор или футболист с клуба. Прочетох, че решението е негово, че е по взаимно съгласие. Няма какво да кажа, освен да го приема, щом така е преценил, все пак той си носи отговорността. Аз лично съм с много хубави впечатления от методите му и въобще от цялостното му отношение. За мен Стамен Белчев е много добър треньор. Свършихме доста добра работа, просто в последно време нямахме добри резултати. От нас се очакваше да сме в шестицата, но не бива да забравяме, че сме нов отбор и все още се нагаждаме един към друг“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *