Спекула! Искат по 900 лева за 1 литър дезинфектант

Да се въведе таван на цените за определени продукти. Това поиска един от лидерите на синдикални организации на среща с държавния глава Румен Радев в президентството, началото на която бе открито за медии.

Пламен Димитров от КНСБ обясни: „Ние смятаме, че държавата трябва да предприеме действия за обявяване на пределно допустими цени на продуктите, които са необходими за ограничаване на коронавируса – основно дезинфектанти, поне от там да се почне. Не е логично да чувам, а аз вече си купувам това нещо – в един магазин струва 13 лв. в момента, 50 милилитра обикновен дезинфектант гел.

Фирма, която опитала да купи за своите работници дезинфектант, са й предложили 1 литър за 900 лева. Т.е. става дума за някакво безумие, което бавно и полека върви нагоре и аз настоявам наистина и при вас, естествено, и при премиера, и при парламента, ако се налага, да се ограничи час по-скоро този процес.“

Президентът Румен Радев призова да се разшири обхватът на мерките за снабдяване на работници и служители с предпазни средства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *