Спецакция в Кюстендил срещу ромски кланове

Разбита е организирана престъпна група, която се е занимавала с лихварство. При акция в ромската махала в Кюстендил са задържани над 6 души. Това съобщи на брифинг главният прокурор Иван Гешев. Задържаните са членове на ромските кланове на Ропотамците и Гольовците.

Издирват се още две или три лица, за които се смята, че са част от организираната престъпна група. Утре предстои да се прецени на кои от задържаните ще бъдат повдигнати обвинения.

„В следващите дни ще се прецени какви да са повдигнатите обвинения и какви мерки ще бъдат внесени в специализирания наказателен съд“, посочи Гешев. Той отбеляза, че работата на прокуратурата е да не допуска случаи като този в ромската махала на града – хора, които не плащат никакви данъци, да се разхождат демонстративно с коли за хиляди евро.

„Това са хора, които изкарват парите си от незаконна дейност – лихварство, наркотици и други дейности. Ние и МВР трябва да си свършим работата. Защото такъв арогантен, нахален начин на живот създава чувство за безнаказаност у всички български граждани“, отбеляза той. Гешев припомни случая, в който бяха бити полицаи, включително и кучето. „Ние сме го превърнали в национален спорт да се бият полицаите от една страна, а от друга да ни пазят. Това е недопустимо за нито една правова държава. Хората трябва да знаят, че освен права имат и задължения. Те са еднакви за всички“, заяви обвинител номер 1.

Отделно се провежда специализирана операция по линия на битовата престъпност, допълни той.Той коментира и случаят с Капланов. Надяваме се на пробив по разследването на случая „Янек Миланов“. Работи се много усилено, ангажирани са всички сили и срледства, ще продължим по установяването на обективната истина.

„Гольовци или Ропотамци, Череп или Ланец, „бизнесмени“ или политици – свърши безнаказаността за всички нарушили закона. Независимо от социалния статус, милионите или връзките. Защото българите искат и заслужават справедливост“, написа по повод акцията по-рано в Twitter Гешев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *