Спешният център в Благоевград със 7000 лева дарение от ловци и рибари

7000 лева дари Ловно-рибарско дружество „Сокол 1911” на Центъра за спешна медицинска помощ в Благоевград. Решението за благородния жест е взето с пълното одобрение на всички 1400 членове на сдружението. Идеята е на Управителния съвет на сдружението, тъй като медиците в ЦСМП също са на първа линия, но остават встрани от вниманието на държавата.

„Чухме се по телефона и с председателите на дружинки, и с членовете ни. Всички се съгласиха да дарят по 5 лева за благородната кауза, за което им благодаря от сърце. Всички трябва да помагаме в тази тежка ситуация, за да можем да се справим с разпространението на коронавируса”, сподели Иван Василев, председател на УС на ЛРД „Сокол 1911”, цитиран от кмета.бг.

Парите са били налични в сметките на дружеството. От ЦСМП вече са закупили дезинфектанти, лични предпазни средства, до дни очакват и доставка на предпазни маски. ”Пари на ЦСМП не даваме. Те ни представят фактури, а ние ги плащаме с пари от сметката ни, защото те се издават на името на Ловно-рибарско дружество „Сокол 1911”, каза още Иван Василев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *