Спиерингс: Попаднах в голям клуб като „Левски“, с „Лудогорец“ опитваме да играем

Спиерингс: Попаднах в голям клуб като „Левски“, с „Лудогорец“ опитваме да играем

Полузащитникът на Левски – Стайн Спиерингс разкри някои интересни неща пред страницата на бившия си клуб Ваалвайк. Той пристигна през зимата на „Георги Аспарухов“ и вече изигра 4 мача преди шампионатът да бъде прекъснат.

„В България заразените са много по-малко, отколкото в Нидерландия. Предприетите мерки са горе-долу същите. Може да се каже, че съм заключен вкъщи от 13 март. Излизам само на пазар или да разходя кучето. Чувам, че при необходимост е готова и армията да се включи. Правя упражнения, гледам интернет телевизия. Щастлив съм, че приятелката ми е с мен, още повече, че тя е бременна вече в 25-ата седмица. Харесва ми, че мога да прекарвам повече време с нея и да й помагам в тази ситуация. Това да бъдем заедно е и добър тест за връзката ни. В момента всичко е отлично. Късметлии сме, че в такава криза сме в България.“

„Найджъл Робърта ме въведе в обстановката. Всичките ми съотборници говорят приличен английски, което е голямо улеснение. Проблем е, че треньорите не говорят. Петър Хубчев владее немски. Вече знам няколко думи на български. За щастие има преводач, който ни обяснява. Само ние и лидерът Лудогорец опитваме да играем, развивайки дълги атаки и разчитайки на технични футболисти. Останалите отбори в България може да ги опишете, все едно Хетафе играе срещу Аякс – много нарушения, доста единоборства и не толкова техничен футбол. Нивото не може да се сравнява с Нидерландия. При гостуването на предпоследния Ботев Враца не можех да повярвам на това, което виждам.

Пристигнахме в малко градче, теренът беше много лош, а съдията – отвратителен. По традиция Левски е най-големият отбор в България, но в последните 10-ина години мястото му е заето от Лудогорец, където са инвестирани много пари. В Левски са реалисти и знаят, че този сезон няма да се преборим за титлата, но целта е да го сторим в идните години и да бъде изграден солиден тим. По всичко личи, че това е голям. Идват по 15 000 зрители, агитката е шумна. Разпознават ме на улицата, снимат се с мен или просто ми викат името на Левски. Целта е спечелване на Купата. Елиминирахме Лудогорец и сега Левски е големият претендент. Мисля, че направих добра стъпка с идването си. Живея в красив град като София, в хубав апартамент и играя футбол в топклуб, който се бори за трофеи“, сподели Спиерингс.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *