Спинозен гей с COVID-19 избяга в Пловдив, излежавал присъда за грабеж

Избягалият от инфекциозното в Пловдив хомосексуалист, болен от СПИН, се оказа и с положителна проба за COVID-19. Пандизчията е бил настанен в болница, от където е духнал. 31-годишният Георги Спасов се укрива и е издирван от органите на Министерството на вътрешните работи.

Той излежава присъда за грабеж и е бил преместен от Софийския затвор в Пловдивския. Здравословното му състояние е изключително тежко, което е станало причина той да бъде изпратен за лечение в Инфекциозна. Междувременно обаче прокуратурата е постановила прекъсване на присъдата му, за да може той да се лекува. Преди два дни Георги/ Гергана е напуснал болницата без разрешение и от тогава не се е появявал. Предвид факта, че присъдата му е прекъсната, той не може да бъде издирван от съдебна полиция.

Срокът на прекъсването е до 19 април, като ако след тази дата Спасов не се върне в затвора, едва тогава той ще бъде обявен за издирване. Проверка в Областната дирекция на полицията в Пловдив показа, че въпросният затворник не се издирва, тъй като там не е постъпвала информация за изчезването му от болницата. И така издирването на заразеният мъж се превръща в истински Параграф 22.

Предвид досието му, трудно може да се разчита той самият да прояви отговорност , пазейки живота и здравето на хората, с които контактува. Къде е затворникът и какви са контактите му на този етап не е ясно. Можем само да се надяваме последствията да не са фатални за други хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *