“Спортика“ се заяви за дербито на Благоевград с „Пирин Лейдис“

“Спортика“ се заяви за дербито на Благоевград с „Пирин Лейдис“

След 1 г. безвремие, докато се съвземе от удара с масовия отлив на футболистки към „Пирин Лейдис“, по-старият благоевградски клуб „Спортика“ заяви участие в предстоящото женско първенство на България, което предвещава горещо градско дерби в хода на кампанията.

Клубният шеф Искрен Мазнев и наставникът Радослав Креснички свикват под знамената всичките си бивши кадри, разпилени по различни краища на страната. Най-мощно представителство тимът от областния център на Пиринско има в „Локомотив“ /Пд/, където миналото лято се събра звездното трио Вероника Гоцева-Меси, Венидона Сърбинска и Веселина Махлелиева.

Драстично свитият бюджет на дамския вариант на смърфовете обаче вещае раздяла на легионерките с отбора на пловдивското „Юве“ и евентуалното им завръщане у дома. Не е изключено по същата причина обратния път да поемат и някои от момичетата, облекли преди 12 месеца зелено-белия екип на дебютантките, съблазнени от добрите финансови условия, които им предложи тогавашната шефка на орлетата Ива Дацева-Уорън, пише в. „Струма“.

Нейното оттегляне от „Пирин“ и впоследствие спирането на кранчето за женския футбол на основния спонсор „Емирейтс Уелт“ се отрази на благосъстоянието на „Пирин Лейдис“ и доведе до редуциране на разходите, а оттам и на заплащането.

Във футболната централа отчетоха рекорден интерес към новия шампионат от 15 г. насам, след като заявки да се включат в надпреварата подадоха 17 отбора. В бройката влизат 14-те от миналия сезон плюс новосформираните „Спортика“, „Шумен“ и „Градешница“ от област Ловеч. Променена е и схемата на първенството. През редовния сезон съставите ще се срещнат помежду си само веднъж, а след това ще бъдат разделени на първа 10-ка и втора 7-ца, в които се играе по два пъти на разменено гостуване.

В момента текат преговори на президента на БФС Борислав Михайлов със застрахователна компания, която да стане генерален партньор на женския шампионат. Много сериозно раздвижване се забелязва и при подрастващите, вече са се регистрирали 67 девически и момичешки отбори в различните възрасти.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *