Срутването в тунел „Железница“: Всички работници са живи!

Четиримата, които са били затрупани под тунел „Железница“, са живи. Това съобщи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на брифинг в Министерския съвет.

„Мога да кажа, че с линейките те са вече в лечебните заведения, където се прави необходимия преглед“, добави Ананиев. Той допълни, че когато има повече информация, тя ще бъде своевременно съобщена.

Четирима души бяха затрупани при срутване в тунел „Железница“ на магистрала „Струма“. Двамата от затрупаните работници са извадени и откарани в благоевградската болница.

Затрупан е още един работник, в момента текат спасителни дейности по изваждането му, каза за БТА областният управител на Благоевград Бисер Михайлов.

На място е кметът на Благоевград и областният управител. Очаква се регионалният министър Петя Аврамова също да пристигне.

Има много пожарни коли, полицейски коли и няколко линейки.

Срутването в тунела е станало в лявата тръба на южния изход. Тунелът „Железница“ се строи в момента. 2 километра тръби трябва да свържат северната с южната част, които трябва да се срещнат по средата.

На този етап пробиването е на около 400 метра от северната страна, а срутването е станало от южната страна, откъм самата „Железница“.

Районът е отцепен от полицията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *