Стартира търговийка с отрицателни PCR-тестове, цената наполовина

В дните на пандемията от коронавируса всеки гледа как да припечелва пари. Естествено, най-прозорливи са далавераджиите, които намериха на баницата мекото и започнаха да търгуват отрицателни PCR-тестове.

Оказа се, че този вид търговия набира скорост и ще просперира. Цената на късчето хартия, което е напълно изрядно, но на името на съвсем различен човек, варира между 40 и 60 лева. В зависимост от нуждата и колко е спешно.

Най-често PCR-тестове са необходими за пътуване в чужбина или за работа – дали у нас, или извън територията на България.

В далаверата са замесени медицински лица, които удрят едно рамо срещу съответна комисионна, пише „Лупа“. В документа се вписват имената и данните на нуждаещия се и всичко е наред.

По този начин се спестяват пари на този, който трябва да прави по-често тестове за коронавируса, който от своя страна няма нищо против да не плаща допълнително по-голяма сума.

А ако се притеснява, че тестът му ще е положителен и ще бъде под карантина, това допълнително го улеснява и не предприема излишни рискове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *