Стефан Делиов скача в битката за кметския стол в Благоевград

Още един благоевградчанин даде заявка да се включи в предстоящата предизборна битка за кметския пост. Това е Стефан Делиов, който съобщи за намерението си лично в своя профил във фейсбук. Това е вторият кандидат за овакантения стол, след като десугашният градоначалник Румен Томов също обяви, че пак ще се бори за доверието на съгражданите си.

В пространно и емоционално обръщение към жителите на Благоевград Стефан Делиов обяснява защо е взел решение да се впусне в изборната надпревара. Той припомня за благотворителните кампании, които е организирал в областния център по време на пандемията, и допълва, че само силна и работеща община може да възроди града.

Публикуваме цялото му обръщение без редакторска намеса:

Някои от вас лично ме познават, знаят що за човек съм и какви са моите виждания и принципи, други вероятно са срещнали по нещичко за мен, покрай разнородните благотворителни кампании, които с години организирах и провеждах с помощта на мои приятели с големи сърца и с подкрепата на част от бизнеса и граждани на Благоевград.

Нека обърнем внимание обаче на една конкретна кауза, която за моя радост имаше огромен успех и съумяхме да проведем няколко пъти кампанията – „БЪДИ ЧОВЕК“.

Какво се случваше по време на „БЪДИ ЧОВЕК“ и каква бе основната цел на събитията?

Основната идея бе да се събират хранителни продукти от първа необходимост, които в последствие да бъдат раздадени на възрастни хора и семейства в нужда, живущи, както в Благоевград, така и в селата около града.

С помощта на всички Вас, мили хора, не веднъж успяхме да помогнем. Замислих се обаче за следното: Помагаме ли наистина на тези хора? Ще lи споделя какво мисля аз:

Тези хора са нашите родоначалници, строителите на България! Хора, които са градили и съхранили Държава, в която днес НИЕ да живеем. Хора, постигнали всичко с много труд и имащи единствено и само гордостта си! Това са хората, благодарение на които нас днес ни има!

Когато един човек цял живот изкарва прехраната си с труд и честност, когато цял живот се бори с неволите без да наведе глава и за миг, то тогава този човек има най-ценното притежание на света, а именно ДОСТОЙНСТВО!

Обидно е цял живот да си градил и да си живял достойно и точно, когато вече нямаш тези сили и се нуждаеш от подкрепа, всички да забравят за теб! Затова бе и нашата кампания – да подадем ръка на тези, благодарение на които днес сме това, което сме! Да, обаче тези хора нямат нужда от нашите подаяния, защото “торбичка” с храна е именно това за тях – подаяния, акт на унижение! Цял живот си разчитал единствено на себе си и сега се появява някой на вратата ти да ти подаде късче хляб и да ти покаже, че все пак не си съвсем забравен!

Въпреки това, поставени в безизходица, тези хора приемаха и малкото, което успявахме да съберем и ние с молене и просене. В очите им се четеше едновременно благодарност и обида, загатнато щастие и пареща тъга.

И въпреки направенета добрина, днес се чувствам омърсен! Чувствам се гузен, че съм унизил тези доблестни хора, защото на тях не им трябват нашите подаяния! Трябва им работеща община, която да осигури достойните им старини!

Ако всички управляващи дори за миг се замислят как да подобрят жизнезния стандарт, ако впрегнат усилията си да работят заедно и да вдигнат на крака прекрасния ни град, полека всичко ще си дойде на мястото и тогава всички тези хора ще се усмихват и ще знаят, че ние не сме забравили за тях! А какво по-ценно има от една усмивка и искрата надежда в очите на хората! Вместо това обаче всеки вдига безпомощно рамене, всички са разединени и заети да търсят вината у другиго!

Заради всичко казано и преживяно, уважаеми съграждани, аз, Стефан Делиов, и неуморният екип зад гърба ми, взехме нелекото решение да премерим сили с останалите кандидати на предстоящите избори за кмет на община Благоевград!

Преживели всичко това от първа ръка, ние знаем какво трябва да променим в града сиq за да бъде той отново прекрасно място за живот, където майките и бащите ни спокойно да изживеят старините си, а децата ни безгрижно да растат и ще работим с всички сили за да го постигнем!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *