Стефан Диомов едва оцеля след тежка операция

Стефан Диомов едва оцеля след тежка операция

Доброволно на изключително тежка операция се подложил композиторът Стефан Диомов. Години наред той отлагал интервенцията, но проблемите с дисковата херния, която получил отдавна, нараствали. До скоро бастунът го спасявал и не му било чак толкова мъчително да се държи на краката си, но болките се усилили и лекарите не давали никак добри прогнози за него. Да предприеме мерки досега го спирали единствено плашещите статистики, че голям процент от оперираните никога не прохождат.

След ядрено-магнитен резонанс и няколко скенера Диомов се оставил в ръцете на специалистите в болница „Св. Иван Рилски“. Всичко в операционната минало по план, а основателят на обичаната музикална формация „Тоника“ дори изненадал докторите, като проходил само няколко дни след тежката операция. Най-горд бил, че захвърлил досадния бастун и сега можел да се движи като младеж. Все пак трябвало да е предпазлив и да не се вълнува излишно, защото от 2014 г. насам страдал от сериозни сърдечни проблеми. Тогава дори бе приет по спешност в болница със силно предсърдно мъждене и в свое интервю призна, че не се чувства добре.

„Болестта ми е на психогенна основа, забранено ми е да се радвам и да тъгувам. Лекарите с цялото си безумие ми препоръчват да живея спокойно, но аз не съм такъв човек, продължавам да се вълнувам, това не могат да ми го забранят, аз изпадам в крайности“, споделя Диомов, който дори на 74 г. търси екстремни изживявания.

В последните години хобито му е да пътува до екзотични дестинации по света и да прави снимки на природата и животните там с професионалния си апарат. Последно Диомов акустира в далечна Кения, а фотосите показа на специална изложба. За новата година си пожелавал да спретне и втора такава, след като предходната пожънала голям успех. Другото му желание било най-после да работи с примата на естрадата Лили Иванова, с която никога не са срещали творческите си пътища. Звездата обаче предпочита по-младата генерация композитори, особено след като се скара с всички големи имена в бранша като Митко Щерев, покойните Асен Гаргов и Тончо Русев.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *