„Стомана“ изхвърля 301 души заради извънредното положение

„Стомана Индъстри“ съкращава 301 души“, съобщи Антон Петров – представител на собственика „Виохалко“ за България, цитиран от БТА.

По думите му, те са от всички звена на предприятието. Мярката се предприема заради спад в производството и срив на цените на продукцията, предизвикани от световната пандемия.

Поръчките са намалели с 40 процента.“Автомобилната индустрия е една от движещите за черната металургия, а тя навсякъде спря“, поясни Петров. Така в дружеството ще останат на работа около 950 души и още 350 в съпътстващи фирми.

Няма пряка зависимост между направените съкращения и водната криза в Перник, каза Петров. По думите му, през януари предприятието е загубило някои поръчки заради ситуацията с водата.

„Сега сме се преустроили, ползваме вода от собствени източници и от реката, предприехме действия по рециклиране на водите“, уточни Петров. Със съкращението „Стомана Индъстри“ възнамерява да постигне по-добра оперативна годност и конкурентоспособност, както и да съхрани дейността на предприятието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *