Стотици почетоха Ванга на Рупите

„В деня на кончината на леля Ванга отново много хора почетоха паметта й. Сами изчакваха, за да не се събират нагъсто в черквата и около гроба й. Запалваха по свещичка и погалваха лика й. Иначе, заупокойната молитва беше отслужена в събота преди обед, когато е денят на починалите“, това каза Серафим Иванов, управител на Храмов комплекс Рупите, цитиран от „Монитор“.

В дните около кончината на Гущерова световните медии също отбелязаха родния феномен, който наричат „Балкански Нострадамус“. И отново повториха някои от най-интересните й предсказания – някои удивително точни, други безкрайно инфантилни:

– „В родината ни има много злато и един ден то ще бъде открито.

– „Българският народ е силен. Това, което трябва да се промени, е отново да обърне поглед към своите корени, към онова, което се пее в песните му. Трябва да почитаме традициите и празниците си, защото благодарение на тях ще оцелеем.“

– „Планините и езерата ни са свещени, точно като онези в Индия, Непал и Тибет. Седемте рилски езера е райски кът на България, който е връзка с Космоса.“

– „Трябва да сме единни и ще постигнем големи чудеса със страната си. Вярата и любовта ще ни помогнат за това.“

– „Българите не са прост народ, не са чергари. Откъдето са минали, са оставили държава и град. Българското писмо е едно от най-старите на планетата. Има много потенциал в българите, благодарение на който страната ни ще постигне много успехи занапред.“

– „Страната ще се оправи, ако начело дойде добър и честен водач. Ще дойде мъж със здрава десница, който ще каже, че е време да има ред.“

– „България ще се оправи, защото българите са работлив народ.“

– „Всеки народ си има една звезда, която го зарежда с енергия. България има не просто една звезда, а цяло съзвездие.“

– „Ще дойде ден и ракът ще бъде затворен в железни вериги”, разкрива пророчицата и обяснява, че лекарството срещу коварната болест ще съдържа много желязо.

„Ще дойдат времена, само момите ще раждат, жените – не.”

– „Ще дойде време за чудеса и науката ще прави най-големите открития в областта на нематериалното. Ще има големи археологически открития, които ще променят виждането ни за света от древни времена. Всичкото скрито злато на света ще излезе на повърхността му, но водата вече ще си е отишла.”

– „В пространството ще открием живот и така ще стане ясно как е възникнал животът на Земята”. – „В земята копаят голям град, от който ще научим повече за произхода си.”

– „Мъртвите често помагат и защитават близките си от неприятностите. Хубавите, безгрешните духове имат право на повече посещения на Земята.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *