Стрелба между събирачи на дългове

Див екшън се е разиграл в Средец между представители на две колекторски фирми, имало е и стрелба, след което последвали арести, съобщават от МВР Бургас.

Сигнал за сбиване между няколко мъже пред дом на ул.“Гоце Делчев“ в Средец е получен в местната полиция около 16,2 ч. на 13 април.

На място са установени двама служители от софийска колекторска фирма на 31 и 56 години, както и други служители от ямболска колекторска фирма на 35 и 36 години. Констатирано е, че екипът от софийската фирма посетил адреса на 23 -годишен мъж от Средец, дължащ неплатена вноска по кредит в размер на 140 лв.

Докато разговаряли с длъжника пред дома му дошли и служителите от ямболската фирма, които се спречкали с колегите си. Спречкването, прерастнало в сбиване, а в мелето 31 – годишният кредитосъбирач от столицата извадил пистолет и стрелял два пъти в краката на конкурентите от Ямбол, но без да ги засегне.

В ареста са прибрани двамата служители от софийската фирма. Оръжието, с което са произведени изстрелите /законно притежавано/ и двете гилзи, са иззети. Разпитани са свидетели на инцидента от махалата. По случая е образувано досъдебно производство за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Наказанието, предвидено от закона за хулиганство, е лишаване от свобода до две години или пробация, както и с обществено порицание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *