Строят кравеферма с легла и матраци край Хаджидимово

Строят кравеферма с легла и матраци край Хаджидимово

Кравеферма за отглеждане на 300 млекодайни крави ще бъде изградена в местността Петровата край град Хаджидимово. Наблизо до мястото вече има такъв обек за 120 дойни крави. Инвестиционното предложение е на „МАТАНД” ЕООД. Предстои да се прецени необходимостта от Оценка за въздействието върху околната среда.

Фермата ще бъде разположена на площ от над 13 декара. По план ще бъдат построени две сгради. Първата ще е производствена постройка – обор, на площ от 1563 квадратни метра. Там ще има и склад за съранение на зърно и храни с площ от 1217 квадратни метра. Втората сграда ще е доилна зала, с млекосъбирателен пункт, родилна зала, санитарни възли, съблекалня и стая за отдих за работниците. Тя ще е с площ от 1220 квадратни метра, информира Илинден прес.

В обора ще има шест реда легла за почивка на кравите, които ще са със специални матраци за животните. Кравите ще се отглеждат интензивно, няма да се извеждат на паша. В доилната зала ще се пускат по 24 крави, които ще се измиват, дезинфекцират и издояват. Там ще има двама работници, а в обора – още трима.

Допустимата височина на сградите е до 10 метра, плътността на застрояване – 80%, а озеленяването – 20%.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *