Студенти от Виетнам, Индия, Египет, Южна Корея ще учат в АУБ, започват на 7-ми

Американският университет в България посреща 225 първокурсници от 25 страни. Талантливите младежи идват от различни краища на България, от съседни държави като Албания, Косово, Северна Македония и Сърбия, както и от по-далечни – САЩ, Канада, Виетнам, Индия, Египет и Южна Корея.

По традиция АУБ привлича едни от най-добрите студенти в региона и извън него. Те демонстрират не само високи академични стандарти и свободно владеене на английски език, на който се провежда обучението, но също и дарби в различни сфери и дух на социална активност. Постиженията и талантите на много от тазгодишните първокурсници са впечатляващи: първо място на XIII Международно състезание по математика и проектиране в Москва; бронзов медал на Международната олимпиада по химия в Москва, отличия за бизнес идея, както и в роботиката, активна работа за каузите на UNICEF в България.

Сред първокурсниците има майстор на спорта с умения в биатлона и ски-бягането и със спечелени световни състезания; балерина и автор на книги за самоусъвършенстване с хиляди продажби; създател на YouTube канал с 60 000 последователи и много други даровити и активни млади хора.

В крак с новите реалности екипът на АУБ замени традиционната Седмица на ориентацията за първокурсниците с виртуален Месец на ориентацията за запознаване с всички възможности на университета.

Програмата беше много разнообразна: избор на лекционни курсове и представяне на преподавателите, запознаване с възможностите на студентските програми за международен обмен, уебинари по безопасност и здраве, запознаване с възможностите за живот и различни дейности на кампуса и виртуална разходна в Благоевград. Бяха предвидени и онлайн антистрес сесии. Успехът на новия формат е още едно доказателство за умението на АУБ да се адаптира бързо и ефективно към текущата здравна криза.

„В тези безпрецедентни, предизвикателни времена нашият основен стремеж е да осигурим в максимална степен сигурността на нашата общност. АУБ беше първият университет в България, предложил висококачествено онлайн обучение в разгара на пандемичната криза“, отбелязва д-р Дейвид Еванс, в.и.д. президент на АУБ.

„Взели сме стриктни мерки, за да отговорим на изискванията, наехме и още една медицинска сестра за нуждите на здравната служба на университета. В същото време полагаме усилия да запазим неповторимата атмосфера на общуване и изяви на кампуса“, допълни той. Новата академична година за студентите на Американския университет в България започва на 7 септември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *