Събират средства за лечението на млад мъж от Дрен на футболен турнир

Стартира благотворителен футболен турнир в подкрепа на Димитър Борчев, който е на 29 години и е диагностициран с тежката диагноза мозъчен тумор. Инициативата е на негови приятели, които ще се съберат на стадиона в радомирското село Дрен на 30-и август.

Младият мъж, който е от село Дрен, има съпруга и дете. ”Историята на Димитър започна на 21-ви юли тази година, когато беше диагностициран с мозъчен тумор, след като получи припадък, съпроводен с гърч пред мен и 17 месечния ни син. Това беше най-страшният момент в живота ни, когато се чувстваш най-безпомощен и си мислиш, че се случва най-лошото с човека до теб. След като най-големите ни страхове се потвърдиха и чухме диагнозата мозъчен тумор (Glioma), животът ни се преобърна. Моля ви, дайте шанс на съпруга ми да оздравее, да бъде с нас и да вижда синът ни как расте!”, казва съпругата му Цветелина Борчева.

След многократни консултации, мнения и препоръки от неврохирурзи в България и чужбина, най-адекватното и ефикасно лечение за Димитър би било в болница в Хановер, Германия. Сумата, която трябва да се заплати в най-кратък срок, е непосилна за семейството му – 60 000 евро. Семейството, близките и приятелите на Димитър молят всеки, който има възможност, да помогне при събирането на сумата, за да може да се осъществи жизненоважната за него операция.

Програмата на футболния турнир ще започне в 16:00 ч. с женски футболен турнир на малки вратички. В 16:45 ч. ветерани ще премерят сили с млади надежди. По време на събитието ще бъдат осигурени храни и напитки, като сумата от продажбата им ще бъде дарена за лечението на Димитър.

Всеки, който има желание да помогне за лечението на Димитър, може да се включи и с паричен превод по следната сметка:

  • IBAN-BG76BGUS91601008257300
  • BIC-BGUSBGSF
  • Велизар Димитров Борчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *