Съвестни сме! Няма струпване на хора в парковете в Благоевград

В последния ден на март, малко преди обяд, парковете в Благоевград ни посрещнаха с празни пейки и детски площадки, както и с липсата на много хора. Единствено няколко души с домашните си любимци и преминаващи с цел посещение на магазин или аптека. Това установила репортерска проверка на Радио Благоевград.

Петя е собственик на куче и заедно с него посещава парка при общежитията на АУБГ. Разхожда го всеки ден за по 10 минути. Спазва препоръките и не злоупотребява. Въпреки това, според нея липсва последователност в решенията на НОЩ, налагат се противоречиви мерки и това обърква хората.

„Няма ясни правила. Те постоянно се променят и това води до голямо объркване сред обществото. Хората се настройват едни срещу други – майки на деца срещу собственици на кучета, работодатели срещу служители и тн. Това е много жалко.“

Екипът ни срещна и 23 годишният Явор, който се разхождаше в градската градина на Благоевград. Той не скри, че е излязъл на разходка, въпреки това бе спазил изискването което е в сила от днес, всеки да носи маска, когато е на закрито или открито обществено място.

По алеята към парк „Бачиново“ нямаше никой друг освен служителите на полицията, които стоят от няколко дни на пост и връщат обратно желаещите да се разходят. Според служителите на реда, хората проявяват разбиране и не възразяват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *