Съветник от Кюстендил настоява за затваряне на ГКПП „Гюешево“

В писмо до вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева и до министъра на вътрешните работи Младен Маринов, както и до председателя на Националния кризисен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, общински съветник от Кюстендил предлага затваряне на ГКПП „Гюешево“.

„Във връзка с предприетите мерки за ограничавне разпространението на коронавируса и решението, че лица, пристигащи от Италия, Китай, Южна Корея, Иран, Франция и Германия ще бъдат пренасочвани за преминаване на българо-северномакедонската граница единствено през ГКПП „Гюешево“ – ГКПП „Деве Баир“ (Северна Македония), изразявам острото си несъгласие от подобна мярка“, пише Атанасов. Според него този акт би подложил на риск здравето и живота на жителите на община Кюстендил и служителите на граничния пункт.

„Смятам за неприемливо нашият пункт да е единственият в страната, който да поеме огромния пътникопоток от граждани, пристигащи от страни, в които вирусът е в огромни мащаби“, каза пред журналисти съветникът Огнян Атанасов.

Той изтъкна, че към момента няма действащо инфекциозно отделение в болницата в Кюстендил, както и специалист по инфекциозни болести.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *