Съветниците ще заседават онлайн само по важни теми

Съветниците ще заседават онлайн само по важни теми

На извънредно заседание на Председателски съвет вчера, свикан от председателя на Общински съвет-Благоевград Андон Тодоров, бе взето единодушно решение да бъдат отменени заседанията на комисиите. Няма да се проведе и редовното заседание на местния парламент, насрочено за 27 март.

Настоящото решението е за срок от един месец, считано от днес. Тодоров уведомява кмета на Община Благоевград, общинските съветници и обществеността, че изменя план-графика на база на Правилника за работа на ОбС.

Председателят на местния парламент обаче информира жителите на Благоевград, че Общинския съвет при необходимост и по указания на премиера Бойко Борисов има готовност да свика незабавно да се събере за решаване на важни и неотложни въпроси, касаещи обществеността. Постоянните комисии към ОбС пък са готови да заседават онлайн.

Решението е поради усложнената епидемиологична обстановка в страната, опасността от разпространение на коронавирус, както и във връзка с указанията за въвеждане на извънредно положение за срок от един месец.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *