Съдебен заседател отложи делото срещу Каплата за незаконните боеприпаси

Съдебен заседател отложи делото срещу Каплата за незаконните боеприпаси

Фалстарт на дело срещу поставения под домашен арест Васил Капланов-Каплата за незаконно притежание на боеприпаси. Съдията по делото Ели Скоклева в Районен съд – Дупница е отложила съдебното заседание поради отсъствието на съдебен заседател, който е представил документ, че е служебно възпрепятстван.

При обиск в дома на В. Капланов-Каплата по време на издирване на изчезналия на 31 юли м.г. 43-г. Янек Миланов от Дупница, за което се смята за съпричастен подсъдимия, са открити 115 патрона с различен калибър. Той не е имал разрешително за притежанието им, за което е подведен под съдебна отговорност.

Срещу Капланов има заведено друго дело за закана за убийство срещу председателя на мотоклуб “Неразделни братя” в Дупница Димитър Недев. Делото беше прехвърлено от Районен съд – Дупница в Районен съд – Несебър. Причината за това решение на съда в Дупница е, че в момента, в който Д. Недев е бил заплашван, се е намирал на територията на град Несебър. В момента Васил Капланов е под домашен арест за заканата срещу Недев, пише „Струма“.

Повдигнати са обвинения и на част от семейството на Капланов. Срещу брат му и баща му са заведени дела за “затаяване”, тъй като не са пожелали да дадат показания по време на разследването на съпричастността на Каплата за изчезването на Янек Миланов. Бившата му съпруга Петя също е подведена под наказателна отговорност за “затаяване”, тъй като и тя е отказала да даде показания по случая.

Срещу големия син на Капланов – Николай, текат две производства за едно и също престъпление в Районен съд – Дупница и Софийски съд, за това, че докато Янек Миланов бил в чужбина, на да пъти е надраскван автомобилът му, паркиран пред блока, в който живее, в жк “Бистрица”, и е запълвал ауспуха с пяна.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *