Съдът връща съкратения гл. експерт в община Благоевград Иво Георгиев

Съдът връща съкратения гл. експерт в община Благоевград Иво Георгиев

Районен съд – Благоевград връща на работа съкратения през януари гл. експерт „Жилищна политика“ в община Благоевград Иво Георгиев с поисканото от него обезщетение от 6600 лв. и покриване на разноските по делото, общо в размер на 8225 лв.

„Мотивите на магистратите са претупана и проведена формално процедура по подбор“, посочи Иво Георгиев и отбеляза: „Съкратиха ме с мотив, че два щата са твърде много за работата, която трябва да се върши, и е достатъчен само един, при това още преди да е влязла в сила новата структура на администрацията.

В момента на щатове с подобна на моята длъжностна характеристика работят още двама души, като се говори, че са назначени съпругите на един селски кмет и един полицейски началник, което не мога да твърдя със сигурност, но е факт, че официално в отдела работят 3-ма души. Разбирам, че кметът и всеки нов ръководител има право на свой екип и на хора, на които има доверие, но има начини това да стане интелигентно.

Аз съм млад човек, сгоден съм и имам някакви планове, бих разбрал мотивите за освобождаването ми и не бих водил дела, ако то бе направено след нормален и искрен разговор, а не с връчване на заповед за съкращение абсолютно изненадващо 15 минути преди края на последния работен ден от седмицата“, коментира Иво Георгиев, който бе освободен на 17 януари т.г.

Решението на съда е той да бъде възстановен на същата длъжност гл. експерт „Жилищно настаняване“, то може да се обжалва пред по-горна инстанция.

 

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *