Съдът върна на работа уволнена майка на близнаци

Елена Трампова, майка на близначета, която бе уволнена от кмета на Благоевград Румен Томов в първия си работен ден след изтичане на майчинството й, бе възстановена от съда.

Трапмова е върната на старото си работно място в отдел „Човешки ресурси“. Съдът е счел, че мотивите, с които младата майка и отличен служител, е освободена от работа са незаконосъобразни и е отменил кметската заповед. Това е поредният възстановен уволнен служител, пише „Струма”.

До момента четирима от жертвите на масовата чистка в общинска администрация вече са възстановени, предстоят подобни решения за всички, които оспорват в съда начина си на освобождаване.

Десетки са делата, които заведоха в съда уволнените от Томов служители на администрацията, работили в екипа „Камбитов“. За всеки уволнен и възстановен, община Благоевград дължи обезщетения.

Около 60 служители бяха уволнени в началото на новото управление на общината с мотиви, които много лесно падат в съда. Съкращаваха щатове, а назначаваха хора на същите постове, говореха за икономии, а надуваха щатовете, за да изпълнят предизборни обещания и резултатите са налице- те уволняват, съдът ги връща.., а благоевградчани ще плащат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *