Съдът в Дупница оправда Каплата

Съдът в Дупница оправда Каплата

Районният съд в Дупница оправда Васил Капланов-Каплата, известен като бодигард на братя Галеви, по делото за притежаване на незаконни боеприпаси. Наложена му е глоба от 600 лева.

Решението може да се обжалва пред Окръжния съд в Кюстендил. Името на бодигарда стана известно покрай случая с изчезналия преди близо година дупничанин Янек Миланов, който продължава да е в неизвестност.

При обиск в дома на Капланов през август миналата година е установено, че е държал незаконно голямо количество боеприпаси за огнестрелни оръжия – 115 бр. патрони калибър 9х19мм.

Тогава беше в ход операция по издирването на безследно изчезналия дупничанин Янек Миланов, видян за последно в джипа на Капланов.

Със случая се зае лично главният прокурор Иван Гешев. Малко по-късно срещу Капланов беше образувано и второ досъдебно производство – за отправена закана за убийство, по което той остана няколко седмици в ареста, а впоследствие му промениха мярката – остана под домашен арест.

По това дело първоначално беше променена подсъдността – на първа инстанция е трябвало да се гледа в Несебър, след като Капланов по време на отправяне на заканите е бил в курорта Слънчев бряг.

Върховният касационен съд обаче разпореди делото да се гледа от съда в Дупница поради факта, че обвиняемият и свидетелите живеят в района на съда в Дупница.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *