Съдът заседава по делото срещу Антон Божков и Йоана Чолакова

Апелативният съд заседава по делото срещу сина на Васил Божков и бившата му сътрудничка Йоана Чолакова. Припомняме ви, че миналата седмица, магистратите пуснаха Антон Божков под парична гаранция от 1 млн. лв.

Според обвинението обаче Васил Божков и синът му – Антон имат обща фирма, а капиталът ѝ е от заеми, дадени от дружества на Васил Божков.

За бившата сътрудничка на хазартния бос магистратите бяха категорични, че остава в ареста. Според свидетелски показания именно тя е била връзката между Васил Божков и сводниците, както и между него и иманярите. Решението на съда не подлежи на обжалване.

Самият Васил Божков е с повдигнати 11 обвинения за ръководител на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба и други деяния. Освен това е разследван и за организирането и ръководенето на престъпна група, свързана с убийства, изнасилвания и принуди.

Хазартният бос се укрива в Обединените арабски емирства, като България вече изпрати документите за неговата есктрадиция. Преди седмица съдът определи мярка задържане под стража за 72 часа на Божков и съратника му – Георги Попов, ако двамата бъдат върнати на българска територия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *