Съдът остави в ареста мъж, убил жена си и организирал погребението й

Окръжен съд – Кюстендил остави без уважение молбата на 65-годишния Сашо Димитров за изменение на мярката му за неотклонение „задържане под стража” в по-лека. Той е обвинен за убийството на съпругата му Райка в кюстендилския квартал „Герена“, извършено в условията на домашно насилие.

Съдът под председателството на съдия Евгения Стамова счете, че не са налице обстоятелства за отпадане на обоснованото предположение, че обвиняемият е извършител на деянието. По делото има и доказателства за предприети от обвиняемия действия по заличаване на следите от престъплението.

Сашо Димитров е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ от 22 януари тази година с определение на Окръжен съд – Кюстендил. През това време той е лекуван в Специализираната болница за лечение на лишени от свобода в гр. Ловеч в психиатричното отделение заради алкохолна зависимост. Здравословното му състояние се следи, като към момента не се налага болнично лечение.

Още в момента на задържането му Сашо е бил много пиян и разследващите трябвало да изчакат да даде показания, след като изтрезнее. Същевременно обаче преди това той хладнокръвно се опитал да прикрие следите от престъплението, твърдейки, че Райка е починала от естествена смърт. Предприел и необходимото да организира погребението й. Обадил се на траурна агенция, разлепил некролози, а фелдшер установил смъртта на съпругата му.

От погребалната агенция и един от зетьовете на починалата се усъмнили, че смъртта е настъпила по естествен начин. На една от стените е имало кръв, която той опитал да почисти.

Трупът на жената е бил измит от задържания, преоблечен и готов за погребение, но в моргата е разсъблечен и е станало ясно, че има прободни рани. Тогава е сигнализирана полицията. Открит е в апартамента кухненски нож с косми по него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *