Съдът реши: Четирима души остават в ареста заради кражба на крупна сума в Банско

Съдът реши: Четирима души остават в ареста заради кражба на крупна сума в Банско

С постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура – Благоевград четирима души са привлечени в качеството на обвиняеми за извършена от тях кражба в големи размери.

Установено е, че на 8 март от къща в Банско били отнети 350 000 лева, както и златни накити, без съгласието на притежателя им и с намерение да бъдат противозаконно присвоени.

Престъпното деяние е било извършено чрез използване на техническо средство и разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот.

Към настоящия момент са извършени огледи на местопроизшествието и са разпитани свидетели. Възложени са и са проведени оперативно-издирвателни мероприятия. Извършени са разпознавания.

Назначени са и изготвени експертизи – ДНК и дактилоскопна. Проведен е оглед на веществени доказателствени средства. Изискана е информация от мобилните оператори.

Изискани са и са приложени записи от охранителните камери в района на местопроизшествието. Извършени са претърсвания и изземвания в 26 обекта.

В резултат на проведените действия по разследването са събрани достатъчно доказателства относно виновността на четирима души.

От събраните по делото материали се установява, че по отношение на четиримата обвиняеми са налице законовите предпоставки за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража”.

Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Разлог, изготви и внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на четиримата обвиняеми. Предстои произнасянето на съда.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *