Съотборник защити бегълците от „Пирин“: Тръгнаха си с разрешение на шефовете

Съотборник защити бегълците от „Пирин“: Тръгнаха си с разрешение на шефовете

Съотборник защити бегълците от „Пирин“ Била и Глоар Антонио. Двамата френски юнаци се изнесоха за родината, докато останалите орлета стоически търпяха изолацията, пише в. „Струма“. Мълчанието по казуса от клуба наведе на мисълта, че тъмнокожите „перли“ на своя глава са хванали самолета броени дни преди обявяването на извънредното положение в България.

Отпътуването им потвърди техният мениджър Бен Джуди-Бан, който бе категоричен, че щом кризата приключи, клиентите му ще се върнат. „За тия двамата направо нямаме думи. Да отидат на място, където пъкълът е в пъти по-голям. Луда работа“, бяха реакциите на повечето фенове на зелено-белите, които изтъкнаха факта, че във Франция заразените са 16 000, а 650 са починалите, докато в България съотношението е 200:3.

Светлина по случая със съфамилниците хвърли ирландският халф Конър Хендерсън. „Шефовете на клуба дадоха позволение на легионерите да се приберем по родните си места. Аз обаче предпочетох да остана в Благоевград. Многото свободно време запълвам с тренировки в домашни условия и с малката ми дъщеричка Кая, която се роди наскоро.

С изхранването нямаме проблеми, тъй като ръководството ни доставя по жилищата необходимите продукти. Освен това за обяд и за вечеря можем да ползваме кухнята на клубния ресторант „Зелената къща“, сподели британецът, който похвали мерките, взети у нас за справяне с коронавируса.

„В България действаха много бързо и затвориха всичко. Работят само хранителните магазини и аптеките. Градът ни е голям на територия, но живеят малко хора. Тихо е, няма паника и лудо пазаруване, както стана в Лондон например. Заразените в България са много по-малко от тези в Англия“, каза още К. Хендерсън.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *