С нагласен задкулисен търг Камбитов уредил братовчед си с нов договор за „Levеl”, спестил му над 800 хил. лв.

Екскметът на Благоевград Атанас Камбитов тихомълком е уредил братовчед си Димитър Шалявски с 10-годишен договор за наем на дискотека „Levеl” в сградата на Младежкия дом срещу смешната сума от 1250 лв. месечен наем, пише в. „Струма“. Това е станало с почти таен конкурс, обявата за провеждането на който е „пъхната“ на задна страница на сайта на общината между отдавна проведени търгове, а не по реда на подаването й, какъвто е обичайният ред. За да се стигне дотам, Шалявски, който стопанисваше дискотеката от края на 2016 г. срещу наем от 8500 лв. месечно, което е 5 пъти повече от сегашния наем, се отказал сам от договорните отношения.

Историята тръгва от търга за култовата дискотека „Графити“, преименувана по-късно на „Levеl”, който се проведе на 22 ноември 2016 г. при рекорден брой участници, въпреки сериозния депозит от 8000 лв. Наддаваха 12 фирми, а последният наемател Г. Грънчаров-Джорджо бе декласиран. Началната цена на обекта с площ от 442 кв.м бе 952,88 лв. без ДДС, определена по цените, утвърдени от ОбС за общинската собственост. Със 7021,47 без ДДС категоричен победител в наддаването стана „Тарфа Бийч“ ЕООД на Димитър Шалявски, който тогава държеше клуб „Хасиенда Бийч“ в курорта Лозенец. В края на наддаването Д. Шалявски не скри, че ще стопанисва благоевградската дискотека „Графити” заедно със собственика на култовата верига клубове „Бедрум” Веселин Борисов.

Договорът на „Тарфа Бийч“ ЕООД за наем бе за 10 години, но миналото лято кметският братовчед внезапно депозирал в общината заявление за предсрочното му прекратяване. Законът за обявяване на нов търг формално бил спазен, обявлението е публикувано, но „случайно“ подписаната на 30 юли заповед е попаднала не на титулната първа страница, а някъде в средата на втората, между обявления за търгове от 25 март и 28 май, като пак, незнайно как, освен номера с датата на заповедта не е отбелязано никакво пояснение в каква връзка е тя и какво изобщо се дава под наем.

Началната цена не е променена – 952,88 лв. без ДДС, а тайното наддаване е насрочено на 16 август. Внесени са две оферти: от „Тарфа Бийч“ на Шалявски и от „Колор БГ“ ООД – София с настоящ управител Миряна Маврикова. До 2013 г. сред управителите му е бил Веселин Борисов, чиято фирма „Бедрум“ до 2016 г. е била собственик на 50% от капитала.

Офертата на „Колор БГ“ ООД била за 8000 лв. без ДДС. Те обаче почти веднага се отказали да подпишат договор с общината, губейки депозита си от 10 000 лв., и така „Тарфа Бийч“ ЕООД на Д. Шалявски продължава да стопанисва нощния клуб, но вече с близо 7 хил. лв. по-нисък месечен наем, което за 10 г. е над 800 хил. лв., които бизнесменът си спестява. Заповедта за определяне на новия „победител“ в конкурса е подписана от екскмета Камбитов на 3 септември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *