С около 20 на сто поевтиняват ски картите за уикенда

С близо 20% по-евтино от миналата година ще ни излязат двудневните ски карти в Пампорово през предстоящия зимен сезон. Спад на цените се наблюдава както при лифт пропуските за възрастни, така и при тези за най-малките, пише „Монитор“. Именно тук броим най-малко за два дни забавления на пистите.

Докато през 2019 г. „уикенд“ ски картите за възрастни са били на цена от 121 лв., дни преди откриването на тазгодишния сезон концесионерите на пистите ги смъкват до 102 лв.

Намаленията за деца между 7 и 12 години са с 15%

спрямо година по-рано. Така, за да може отрочето ни да кара ски заедно с нас, трябва да доплатим още 60 лв. за два дни вместо миналогодишните 71 лв. Сезонът в планинския курорт се очаква да започне на 19 декември.

Ако пък сме избрали Банско за своята зимна ваканция, можем да се възползваме от услугата – покупка на краткосрочна семейна ски карта. Според онлайн ценоразпис индивидуалните двудневни пропуски за четиричленно семейство ще ни излязат 400 лв., ако децата ни са под 12-годишна възраст. Новите карти обаче позволяват двама родители и двама малчугани да карат ски срещу общо 380 лв. Подобна карта може да бъда закупена и за три дни, като така тя отново излиза с 22 лв. по-евтина от индивидуално закупените.

Сезонните карти са най-скъпи именно в зимния курорт – те излизат 1500 лв. за възрастен, намаления има за студенти, ученици (над 12 г.) и пенсионери, които ще броят със 100 лв. по-малко. За децата под 7 години също трябва да бъде закупена карта, която върви по стотачка за целия сезон.

Най-старият курорт в страната – Боровец, също се бори за сърцата на туристите с примамливи оферти. Така например сезонната лифт карта, която позволява и нощно каране, ще ни струва

пет стотака по-малко, отколкото тази в Банско

В случай че сме на възраст от 7 до 22 г. пък, ще трябва да броим по 700 лв. за същата услуга. В курорта се предлага и по-евтина алтернатива, която обаче важи само за делничните дни – ски картата, включваща нощно пързаляне, е на цена от 500 лв. за възрастни и пенсионери и 300 лв. за деца и младежи.

Припомняме, че според разпоредба на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова задължителни изисквания за затворените кабинкови лифтове са носенето на маска и спазването на социална дистанция от поне 1 метър. Същите правила ще важат и за опашките за седалковите линии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *