С празничен концерт студенти и преподаватели от ЮЗУ отбелязаха 24 май

С празничен концерт студенти и преподаватели от ЮЗУ отбелязаха 24 май

Изложба, модно ревю, театрални постановки, танцови и музикални изпълнения на талантливи студенти, бяха част от богатата програма на празничния концерт, организиран от Факултета по изкуствата. Концертът, който се проведе днес в зала „УСЕТ“, бе посветен на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност и на 45-годишнината на Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Преди началото на концерта гостите имаха възможност да разгледат изложба на студенти от новата магистърска програма „Графичен и рекламен дизайн в модата“.

В навечерието на най-светлия български празник деканът на Факултета по изкуствата проф. д.н. Васил Марков поздрави студентите, преподавате­лите и гостите. Той им пожела крепко здраве, щастие и много творчески успехи.

Програмата стартира с представяне на най-новата книга на третокурсничката от специалност „Актьорско майсторство“ Цветелина Шулева. Концертът продължи с танц на студенти от специалност „Българска съвременна хореография“, които изпълниха „Три прелюдия в старинен стил“. Младите таланти от специалност „Съвременна хореография“ показаха свои авторски хореографии в различни стилове. Те представиха „Цигански танц“, „С метлите“, „Кръговрат на овалността“, „Робот“, „Хладен пулс“ и „Алиса в огледалния свят“. Студенти от специалностите „Педагогика на музикалното изкуство“ и „Изпълнителско изкуство“ впечатлиха публиката с музикалните си изпълнения – „Шопска китка“, „Боряна мома“ и „Дядовите Добрев и пет снахи“. Младите актьори от Факултета по изкуствата предизвикаха усмивките на присъстващите със „Злосторник“ по Антон Павлович Чехов и „Ромео и Жулиета“ по Уилям Шекспир. Студенти от специалност „Мода“ показаха отличните си дизайнерски умения в модно ревю, което бе част от програмата на концерта.

За снимките по време на концерта и излъчването на живо във фейсбук страницата на университета се погрижиха студентите от катедра „Телевизионно, театрално и киноизкуство“, под ръководството на техния преподавател гл. ас. д-р Крум Иванов и ръководителя на катедрата доц. д-р Клавдия Камбурова.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *