С 345 000 лв. започва ремонтът на улици в Благоевград и околните села

С публично наддаване община Благоевград ще избира фирми, които да ремонтират пътищата през следващата 1 година. Общата стойност на поръчката е 345 000 лв. без ДДС и визира запълването на дупки по асфалтовите настилки и пътищата на земна основа в града и общинските села, пише в. „Струма“.

Ремонтът на уличните настилки в Благоевград бе възложен през юни 2018 г. с тригодишен договор на местната фирма „Пиринстройинженеринг“ ЕАД, като общата стойност на поръчката бе 898 291,16 лв. с ДДС. Въпреки че договорът касае 3-годишен период, цялата сума е изразходвана през 2018 и 2019 г., обясни съдружникът в „Пиринстройинженеринг“ Костадин Костов.

Новата поръчка е разделена на три позиции, като първата визира ремонт на асфалтовите настилки и пътищата на земна основа в общинските села и за нея се предвиждат 161 666 лв. без ДДС. Втората позиция е за 150 007 лв. без ДДС, с които да се ремонтират улиците в града, а третата е за 33 326 лв. без ДДС и е за ремонт на пътя Благоевград-Еленово-Делвино заради традиционно провеждащия се там кръг от националния планински автомобилен шампионат. Заради по-ниската сума под 50 000 лв. последната позиция ще се възложи с директно договаряне, за разлика от първите две.

Припомняме, че „Пиринстройинженеринг“ ЕАД със собственици К. Костов и Ст. Стоев от години печели общински поръчки за ремонт на пътните настилки. Миналото лято те спечелиха и поръчка за 535 414, 98 лв. с ДДС за основен ремонт на улиците, включени в инвестиционната програма на община Благоевград за 2019 г. за цялостно полагане на нов асфалт по улиците „Плиска“, „Орцето“, „Ташко Малев“, „К. и Н. Хайдукови“, „Зарево“, „Омуртаг“, „Д. Йосифов“, „Ив. Лазаров“, „Порой“, „Елтепе“, „Чаталджа“ и „Влахина“ в с. Падеш“.

К. Костов информира, че по тази поръчка така и не се стигнало до подписване на договор, заради проточило се с месеци обжалване на избора на изпълнител.

Зам. кметът по строителството на община Благоевград инж. Е. Терзиев уточни, че на визираните за асфалтиране миналото лято улици не е правен ремонт на ВиК мрежата, затова в списъка за ремонти са включени улици, по които няма да се копае заради водопреносната мрежа след ремонтирането им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *