С 4,8 млн. лв. по-малко са постъпленията в общинския бюджет на Перник

С 4,8 млн. лв. по-малко са постъпленията в общинския бюджет на Перник

„С 4,8 млн. лв. по-малко са постъпленията в общинския бюджет на Перник до април заради коронавируса“, съобщи кметът Станислав Владимиров. Според него актуализация на бюджета няма да се наложи, очаква до края на годината намалението в приходите да бъде наваксано.

„По-голяма част от неплатените данъци са на фирми, което е нормално поради затрудненията, които имаха“, поясни кметът. Станислав Владимиров залага на общинските предприятия и дружества, защото с дейността си спестяват огромни средства.

Работата, която те вършат е доста по-добра от редица частни стопански субекти, каза кметът. Той подчерта, че е много стриктен при разходването на публичен ресурс. Владимиров посочи, че миналата година река Струма е била чистена за 190 000 лв. и е изглеждала в ужасяващо състояние, сега срещу 50 000 лв. коритото на реката е основно почистено и това е видимо от всички.

„Преструктурирахме част от отделите в администрацията, увеличихме бройката в общинските предприятия, част от комуналните дейности, които общината трябва да извършва по закон“, каза още Владимиров.

По думите му, това преструктуриране ще продължи и общината ще поеме и други дейности, които трябва да предоставя като услуга. „Те ще бъдат в по-скромни параметри и не за сметка на качеството. Спестените средства се пренасочват в друга посока“, заяви кметът.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *