Табела „Забранено за британци“ на витрина в Банско убила сезона на морето

Представителите на туристическия бранш по морето от Обзор до Синеморец останаха потресени от истината защо най-масово летящите до Слънчев бряг туристи тази година са се отдръпнали. Близо десетилетие поданици на Нейно Величество английската кралица пълнеха хотелите на Слънчев бряг и гарантираха до късна есен заетостта на капацитета им.

В началото на този летен сезон Лондон сложи България в черния списък на държавите, за които ще се иска 14-дневна карантина след завръщането на курортистите им обратно на родна земя. Всъщност това бе най-големият шамар, който бе ударен на българския туризъм по морето.

Преди час се разбра и защо е неглижирането на страната ни, харесвана толкова много от англичани, шотландци, уелсци и ирландци. Проблемът се изясни след болезнен въпрос кой е виновен и защо нищо не се е направило да се проведат задълбочени преговори с английската дипломация у нас, за да си върнем британците.

Оказва се, че една елементарна табела, поставена на витрина при входа на супермаркет в зимния ни курорт Банско е обиколила островната държава и е хвърлила в потрес нейните жители, избиращи България за почивка както в снега, така и на пясъка. На табелата пишело „Забранено за британци!“

Министър Марияна Николова каза, че ще иска персонална отговорност от този, който е виновен с подобно поведение и призова местният бизнес да се въздържа от проява на негативизъм към чуждите туристи. Все още тя имала надежда, че може да върне част от британския пазар у нас, но това можело да стане евентуално за зимния сезон, за август и септември – на морето. На морето почти нямало шанс.

За екшън плана на Министерството на туризма за спасяването на сезон 2020/2021 и 2021/2022 г., очаквайте след малко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *