Таекуондистите на „Фолкън“ обраха 5 титли в Панагюрище

Коронавирусът не уплаши таекуондистите на „Фолкън“ и останалите центрове на азиатския спорт у нас, които изпроводиха над 500 бойци на държавното първенство във версия ITF за всички възрасти в три дисциплини – форма, специална техника и самозащита.

Домакин на проявата бе Панагюрище, а президентът на родната федерация Марио Богданов съблюдаваше на място за стриктния медицински контрол, като всеки от участниците и длъжностните лица минаваха преди влизането в залата лекарски преглед, пише „Струма“. Съдийския апарат ръководеше шефът на арбитрите Вергилий Ситнилски.

Шампионатът беше и квалификация за окончателното окомплектоване на националния отбор за Евро-2020 в чешката столица Прага в средата на идния месец. Затова неотлъчно в залата бе селекционерът Тодор Козладеров. Лагерът на трикольорите в подготовка за най-престижния форум на Стария континент е планиран от 22 март в Благоевград.

В „Арена Асарел“ състезателите от областния център на Пиринско прибраха 5 титли. Конкуренцията отвяха при мъжете Николай Николов на специална техника и Любомир Бакалски на форма, при юношите и девойките победители станаха Константин Калпачки и Симона Борисова, а при децата Адриан Метев. Равносметката включва още пет сребърни и три бронзови отличия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *