Тапа на „Кулата“, преминаването отнемаше час вчера

Тапа на „Кулата“, преминаването отнемаше час вчера

Натоварен трафик на граничен пункт „Кулата“, съобщи Нова телевизия. В следобедните часове вчера се образува тапа от гръцка страна за влизащите в България. Интензивен е трафикът и в обратна посока.

Още в сутрешните часове броят на автомобилите, които се отправят в посока Гърция изглеждаше достатъчен, за да се образуват колони. Именно това се случи в по-късните часове на деня. Преминаването на границата отнемаше около час.

„Не ми притеснява, свикнали сме, не ни прави вече впечатление. Това, което видяхме вчера по телевизията, ни плашеше, но сега не”, коментираха шофьори.

В посока от Гърция към България опашката се оформи в следобедните часове. Тя достигна около километър. По данни на българките власти основната причина е недобрата организация от гръцка страна. Днес само един човек се грижеше за проверката на документите на прибиращите се от Гърция.

В петък още преди обед имаше задръствания на южната ни граница. Дългото чакане продължи и вечерта. Излизането от тапата на „Кулата” отнемаше около 2-3 часа, а още 30 минути пътуващите трябваше да изчакат на самата граница, за да им бъдат проверени всички необходими документи за влизане в Гърция.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *