Тежки финансови дни за община Кюстендил заради пандемията

С над 1 мил. лева по-малко /според коментари – те са 1,6 мил. лева/ са собствените приходи на община Кюстендил към 30 март, сравнено със същата дата на 2019 г. Това стана ясно на последното закрито заседание на общинския съвет в залата на общинския театър.

Данъчните приходи са намалели с 51%, а общите постъпления с около 55%. Общината минава в режим на изключителна икономия – ще бъдат гарантирани само разходите и дейностите по чистотата, охраната и патронажната грижа, каза пред съветниците кметът Петър Паунов.

На този етап около 150 общински чиновници и работници са с предизвестие и регистрация на борсата. Целият екип на театъра от 8 май е но Бюрото на труда. Следва го „Ученическо хранене“ и др. Коментира се и това, че част от общинските чиновници ще минат на 4-часов работен ден с всички произтичащи по Кодекса на труда последствия, пише Кмета.бг.

Все пак съветниците гласуваха удължаване на срока за плащане на таксата битови отпадъци с 5-процентна отстъпка до 30 юни т.г. „Няма затворена община досега – и сега няма да има“, изрази някакъв оптимизъм съветникът Огнян Атанасов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *