Телефонни измамници ни тормозят за банкови сметки

Варненец и семейството му преживяха ужасни дни след като попаднаха в лапите на телефонни измамници.

Сагата започва в петък, 16 октомври, когато в следобедните часове мъж се обажда от непознат номер на възрастният мъж като се представя за управител на банката, в която той държи спестяванията си, разказа дъщерята на потърпевшият мъж..

Фалшивият управител убеждава варненеца, че някой се опитва по електронен път да открадне парите му и го заставя да отиде да ги изтегли от сметката си, но го предупреждава да каже в банката, че тегли крупната сума, за да помогне на болен роднина в Германия.

72-годишният мъж притеснен отива и успява да изтегли около 2500 евро, въпреки щателния разпит на служителите в банката.

Следва обаждане с инструкции парите да бъдат занесени във „Владиславово“, ако мъжът не иска да пострада, като следват заплахи за убийство към близките му. Така човекът отива и оставя парите до дърво на поляна във „Владиславово“, като през цялото време е държан на телефона.

Следват нови заплахи и ултиматуми да изтегли останалите пари от сметката си и да ги предостави на терористите. Следва ново теглене на пари в събота, когато мъжът е държан с часове на телефона, докато обикаля из целия град с такси, за да стигне до ново място около Терапията, където предава парите на жена с маска. Тя пък от своя страна се представя за служител на ГДБОП и обяснява, че мъжът е съдействал на полицията за залавянето на измамниците.

Така успяват да измъкнат на пенсионера около 20 000 лв. от спестяванията му.

През цялото време е внушавано на възрастният мъж да не се обажда на близките си и да не споделя с никого за случилото се, ако не иска да пострада той или роднините му.

Междувременно дъщерята на мъжа е силно притеснена, че два дни почти не може да се свърже с баща си. Така решава да отиде на място до дома му, където разбира за драмата и търси съдействие от полицията.

Дамата се свърза с медията ни, за да сподели за ужаса, който са преживели, с идеята да предпази други хора от подобен сценарий.

По нейна информация по случая вече тече разследване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *