Тестването на хора от рискови групи в Банско за COVID-19 започва следобед

Тестването на хора от рискови групи в Банско започва днес следобед или утре, каза на брифинг кметът Иван Кадев. Създава се организация с Регионалната здравна инспекция /РЗИ/, като тестването ще бъде правено в Медицинския център „Свето Благовещение“ в курортния град.

Тестването ще продължи няколко дни и ще обхване хора, които в периода от въвеждане на карантина в Банско до момента са били в пряк контакт с външни лица.

Групата на изследваните обхваща полицейски служители, служители на противопожарната служба, на общинската администрация, които са били непрекъснато на работа през посочения период.

Изследвани ще бъдат и учители, скиучители от скизона „Банско“, работници в хотелските комплекси, спасители от Планинската спасителна служба и други.

Кметът на Банско посочи, че се надява тестването на голяма група хора да даде възможност на Националния оперативен щаб, на Министерския съвет и на хората, заети в научната сфера, да получат ясна картина какво се случва в Банско, предвид факта, че преди налагане на карантината в курорта е имало хиляди туристи от страната и чужбина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *