Тестваха за коронавирус 71 служители от Общината в Благоевград

Тестваха за коронавирус 71 служители от Общината в Благоевград

71 служители на общинска администрация Благоевград са били тествани днес за COVID-19, заради доказания случай в общината. Това съобщи д-р Веселка Мончева, директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионална здравна инспекция – Благоевград. Толкова са се оказали лицата, които са били контактни със заразения с коронавирус главен архитект на Благоевград Васил Тинчев. Заради големия брои на изследваните, резултатите от тестовете най-вероятно ще бъдат готови утре.

Главният архитект на Благоевград Васил Тинчев е в инфекциозно отделение с коронавирус.

„В петък се почувствах отпаднал. Отидох да си направя изследвания и бързият тест не показа нищо. Казаха ми да полежа вкъщи и ако не се почувствам по-добре, в понеделник да отида за PSR. И днес се оказа, че тестът за коронавирус е положителен”, разказа пред в. „Струма” арх. Тинчев. „Не знам откъде съм го пипнал, то при мен е върволица”, откровен бе той и допълни: „Нямам температура, не чувствам тежест в гърдите, надявам се да мине леко”.

Кметът на Благоевград Румен Томов веднага разпореди пълна дезинфекция на цялата община. Направен бе списък на контактните лица и днес бяха тествани всички, с които главният архитект е общувал през изминалата работна седмица. Р. Томов заяви, че те няма да се допускат в общината до излизане на резултатите от тестовете им.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *