Тийнейджъри вилняха на абитуриентски купон, 16-годишен откаран в болница

Над 20 деца на възраст между 14 и 16 г. пиха и чупиха бутилки на барбекютата в парк „Рила“ край Дупница. Едно от тях с алкохолно опиянение е транспортирано с линейка в Спешен център. Тийнейджърите празнували завършването на 8 клас, но сред тях имало и малко по-големи. Купонът се завихрил във вторник още на обяд, пише в. „Струма“.

На масата на едно от барбекютата тийнейджъри подредили мезета, алкохол и безалкохолни напитки. Компанията се веселила до около 21,30 ч., когато на едно от момчетата му прилошало от погълнатия алкохол. От съседните заведения подали сигнал на тел. 112. Докато дойде линейката, останалите от компанията се разбягали, като оставили приятеля си сам Той е закаран с линейка в Спешен център, където му е оказана медицинска помощ. Тийнейджърът изпил две чаши концентрат, от което му прилошало.

Свидетели на случилото се разказаха: “На барбекютата пристигна и полиция, но какво да направят. Не може да арестуват непълнолетни, какво да ги правят в полицията. Пазачът на парка поиска телефон на жената, която е организирала партито да дойде да прибере децата, но тя отговорила, че пътува за Пловдив. Около барбекюто, в което се е вихрил купонът, е имало стъкла от счупени бутилки. Чистачки от общината рано сутринта са ги събрали и изхвърлили.

През лятото ежедневно тийнейджъри се събират на барбекютата в парка и след солидни дози алкохол чупят и буйстват.

На видни места в парка са залепени заповеди на кмета Методи Чимев, които забраняват на лица до 14 г. след 20.00 ч. да присъстват в парка, ако не са придружени от родителите си. Наемът на едно барбекю за цял ден е 6 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *