Тийнейджър на 15 донесе коронавирус от Холандия в Хасково

Младеж на 15 години от община Хасково е дал положителна проба за COVID-19, съобщиха от Областния оперативен щаб. Вечерта на 26 април момчето се е прибирало от Нидерландия заедно с майка си и сестра си и тримата са били приети с грипоподобни симптоми в инфекциозното отделение на областната болница.

Пробите на двете жени са били отрицателни, а неговата е положителна. Те остават за лечение в инфекциозното отделение. РЗИ-Хасково заедно с органите на МВР работят по установяване на контактните лица, уточняват от щаба.

От там информират още, че на територията на област Хасково за последното денонощие са изследвани десет проби за наличие на коронавирусна инфекция – пет от тях са направени на медицински персонал в отделение по физиотерапия към МБАЛ-Хасково, четири са на пациенти в инфекциозно отделение към хасковската болница и една е на контактно лице. Девет от пробите са дали отрицателен резултат и една – положителен.

От началото на кризата с COVID-19 в Хасковска област са били взети и изследвани 254 проби за наличие на инфекцията. Броят на заболелите жители на областта е 16, 7 са излекувани, един е починал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *