Тираджия в изолация си поръча пиячка и цигари от кризисния щаб в Благоевград

Тираджия в изолация си поръча пиячка и цигари от кризисния щаб в Благоевград

Шофьор на ТИР е потърсил съдействие от Оперативния щаб, за да снабди семейството си с цигари и алкохол по време на изолацията в квартирата си в Благоевград, предаде в. “Труд“.

Минчо и съпругата му Илияна се възползвали от предоставения телефон за консултация и помощ от страна на щаба, за да намерят начин да попълнят запасите си по време на 14-те дни в изолация.

“Ало, кризисният щаб ли е? Ние сме под карантина и не можем да излезем. Донесете ни цигари и биричка“, гласи телефонният запис от разговора.

Семейството е родом от Бургас, но по стечение на обстоятелствата трябва да остане под карантина в Благоевград. Това ги оставило без особени финанси и именно това е причината да прибягват до тези отчаяни мерки.

Това е второ обаждане на Минчо и Илияна, като първият път те получили пакети ориз, леща, брашно и мляко, за да нахранят трите си деца.

“Щабът е създаден в защита и полза на гражданите. Неговите функции са да обсъжда и предоставя храни от първа необходимост и медикаменти на самотно живеещи, трудно подвижни и болни възрастни хора, както и на хора под карантина, които не могат да се обслужат сами. От времето на създаването си до сега Оперативният кризисен щаб е обслужил 36 сигнала на граждани в нужда“, обясниха от общината за дейността на щаба.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *