Тити Папазов: Грозно е темата „Левски“ да се политизира

Моята позиция не се е променила – искам акциите, за да направим най-доброто за ПФК „Левски“. Това заяви пред БТВ баскетболният треньор Константин (Тити) Папазов след като преди минути стана ясно, че бизнесменът Васил Божков прехвърля акциите на отбора на премиера Бойко Борисов.

„Темата „Левски“ не трябва да се политизира и да се заиграваме с бъдещето на отбора“, каза още той. „Не знам дали премиерът ще приеме акциите и дали като министър-председател има право“, коментира Папазов.

„Това е политическа игра, която не трябва да се свързва с „Левски“. На 29 април се чух с Божков, с ясните очаквания, че мога да взема акциите и имам визия за отбора“, категоричен бе Константин Папазов.

„Имах уговорка с г-н Божков, че акциите ще бъдат пратени. Но той е предприел друг ход, който според мен има политически отенък. „Левски“ не бива да бъде употребяван“. Ако сега Борисов ми прехвърли акциите, ще бъда доволен“, каза още треньорът, но пред БНТ.

Решението на Васил Божков да връчи акциите на ФК „Левски“ на Бойко Борисов, поставя премиера в деликатна и сложна ситуация, коментира политологът Андрей Райчев горещата новина.

„Ако приеме акциите – лошо, ако не ги приеме – пак лошо“, вметна Райчев. Политологът Стойчо Стойчев пък обясни, че връчването на такъв пакет акции не е нещо, което компрометира някого и не е задължително да бъдат приети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *