Тихомир Безлов: Нотариуса даде началото на процесите, които наблюдаваме

Очевидно, че една група от събития доведе до други събития. В предизборна кампания сме и това е част от една кална кампания. Чуваме различни версии, всеки си има своя крилат израз. Не си спомням за 34 г. да се арестува директор на Агенция „Митници“. Това заяви експертът по сигурност Тихомир Безлов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Според мен е бил избран човек, който прави много грешки, за Митниците. Тоест има голям проблем с хората, които избираме и от начина, по който ги избираме“, поясни той.

„Има хора, които правят грешки и това сега се концентрира. Друг проблем е, че идват избори и започва пак поголовна смяна по всички звена. Погледнете колко главни секретари на МВР имаме през последните три години. Безспорно това е най-високата професионална позиция в МВР. Човекът на този пост има достъп до информация и изключителни правомощия. Проблемът е, че се гледа на тези позиции, като на нещо, което ви гарантира властта – да не ви сготвят. След това идва новата сглобка и смените започват наново“, изтъкна Безлов.

„Аз след толкова много кампании гледам да не си правя изводи от случващото се през последните дни. Това, което се случва реално ще го разберем след няколко месеца. Нотариусът беше началото на процеса. Този случай ще има дълготрайно влияние. Във ВСС направиха едни справки и видяха отклонение от доходите на някои съдии. В тази ситуация на хвърляне на снимки и коментари всеки ще си заеме своето място в своята агитка“, изтъкна анализаторът.

„Големият проблем за мен е, че тези хора, които вървят нагоре по йерархията в МВР, го правят само с някаква политическа подкрепа. След това неминуемо имаме тези резултати, защото няма професионално израстване. Едно от нещата, които ми направи впечатление беше, че се дискутираше идеята как да се направят механизми, които да избягват тази политическа идея. След това обаче си назначиха хората, които бяха близки до политиците“, каза още Тихомир Безлов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *