Тодор Батков: Очаквах Божков да постъпи като мен

Тодор Батков: Очаквах Божков да постъпи като мен

Бившият президент на „Левски“ Тодор Батков сподели гледната си точка за случващото се с клуба. Той призна, че е останал изключително неприятно изненадан от постъпката на Васил Божков и даде пример със самия себе си от времето, когато изпитваше трудности да финансира „сините“.

„Доста съм разтревожен. Това, което стана вчера, много ме разочарова. Очаквах г-н Божков да постъпи като мен преди няколко години, когато вече нямах възможност да издържам финансово клуба. Тогава аз просто предадох безвъзмездно акциите на новите акционери и продължих да обичам „Левски“. Очаквах Божков да даде акциите на Тити Папазов или на феновете. Имаше и вариант да ги прехвърли на самото дружество“, заяви Батков в ефира на bTV.

„Аз имах подобен случай през 2004 година след втората заповед, която забранявяше на г-н Чорни да влиза в България. Тогава той дълбоко се обиди и ми заяви, че се оттегля, като ми забрани да ползвам неговите финанси за „Левски“ и поиска да дам акциите на тогавашния вътрешен министър Георги Петканов. Аз се опитах културно да му обясня, че това няма как да стане формално, а и никой няма право да постъпва така с „Левски“. Стигнахме до скандал, накрая казах, че аз ще взема акциите и няма да оставя „Левски“ на произвола“, върна се назад в годините Батков.

„Божков можеше да направи същото и да даде акциите на Тити Папазов, който е чист човек. В най-тежките ми месеци като президент на „Левски“ именно Тити, без да го моля, изтегли влог от 95 000 евро на семейството си и ми ги даде кеш, за да ги използвам за „Левски“. Връщах му тези пари допреди две години“, сподели авокатът.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *